4 Trka uz stepenice


Ukoliko imate hrabrosti da svoj puls doterate do maksimuma,

onda je „Vršačka trka uz stepenice“ pravi izbor za vas ! ! !

vidimo se na vrhu!

Trka uz stepenice u brojkama

Staza je dužine oko 750 m, uz konstantan uspon od oko 18% sa ukupno 430 stepenika i visinskom razlikom od 107 m.

Start trke je kod Centra Milenijum odakle kreće uspon bez stepenika (oko 200 m), zatim se nastavlja stepenicima do hotela Vila Breg (165 stepenika) pa konstantnim usponom bez stepenica (oko 50 m), nakon čega u završnom delu trke staza ide preko stepeništa do Crkve Svetog Križa (265 stepenika), a ciljni pravac je oko 20 m od poslednjeg stepenika. 

Ove karakteristike Vršačku trku uz stepenice svrstavaju u najteže i fizički najzahtevnije, dok je lepota ambijenta i prirode čine jednom od najlepših. U budućnosti biće sigurno jedna od najatraktivnijih trka.

Poređenja radi, trka uz Beograđanku ima 101 m visinske razlike, trči se 23 sprata, dok je visinska razlika Vršačke trke uz stepenice 107 m ili 25 spratova

Stepenice su lepo uređene, širine 2,5 m, uspon je konstantan (oko 18%), stepenice vode pored Hotela Vila Breg koji se nalazi na polovini staze, cilj je na vrhu brda na vidikovcu kod Crkvice. Da bi se savladalo samo stepenište, dobro utreniranom sportisti treba oko 4 minuta, a rekrativcima oko 8 minuta.

Ova trka na simboličan način povezuje četiri simbola grada Vršca: Centar Millennium (jednu od najlepših sportskih hala na Balkanu) – stepenište (karakterisično za Vršac zbog Vršačkog brega) – Hotel Vilu Breg (jedan od najlepših hotela u regionu) – Crkvicu (Crkva Svetog Križa, najstarija katolička crkva u Banatu, sagrađena 1720.godine) sa čijeg se vidikovca pruža nezaboravan pogled na banatsku ravnicu.

Na prvi pogled kratka, na drugi ekstremno teška, a na treći nezaboravno lepa, eto takva je naša „Vršačka trka uz stepenice“.

 

Klub poziva sve ljubitelje sporta, od rekreativaca do olimpijaca i sve ljude koji vode računa o svom zdravlju da se pridruže i uzmu aktivno učešće u trci.

PRIJATELJI TRKE UZ STEPENICE VRŠAC 2016

F O T O

" M I O K "

V D P

Južni Banat

Autoprevoznik

Z  R  N  O

MEDIJSKI POMOGLI TRKU