Škola atletike za decu – Vršačkog atletskog kluba 1926


Škola atletike za decu – Vršačkog atletskog kluba 1926

Vršački atletski klub 1926 nastavlja sa afirmacijom sporta i promovisanjem atletike u Vršcu, zbog čega posebnu pažnju poklanja radu sa decom uzrasta od 5 do 11 godina. 

Deca su u školi atletike raspoređena u dve uzrasne grupe. Atletska školica namenjena je deci od 5 do 8 godina, dok u Pionirskoj školi atletike vežbaju deca od 9 do 11 godina.

Atletika predstavlja najbolji vid fizičke aktivnosti za decu, jer se atletskim vežbama utiče na razvoj motoričkih sposobnosti, na brzinu, izdržljivost, koordinaciju, gipkost, snagu. Takođe, atletika pruža mogućnost da se kod dece razvije upornost, poveća koncentracija deteta, volja i istrajnost. Dete se iskazuje u svojim individualnim sposobnostima i sklonostima, ali se takođe razvija i timski duh tokom ekipnih takmičenja.

Kroz programe Škole atletike VAK 1926, uz poštovanje svih trenažnih principa, deca uče kako da pravilno trče i da dišu, čime se podstiče pravilno držanje tela i optimalno utiče na razvoj celokupnog lokomotornog aparata.

Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) do sada  je kroz svoju školu atletike iznedrio neke od državnih prvaka koji na najbolji mogući način predstavljaju Vršac i svoj klub.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Škola atletike za decu – Vršačkog atletskog kluba 1926

 • Filip Lukic

  Dobar dan, moje ime je Filip Lukic, predstavnik sam firme za prodaju pehara i medalja “Pets international”, koja ima višegodišnju saradnju sa više sportskih i kinoloških društava, kao i sa atletskim, snuker i badminton savezom, i ovom prilikom bih Vas upitao da li postoji način na koji bih mogao da Vam uputim ponudu nasih proizvoda povodom takmičenja koja organizujete, sa nadom da bi eventualno moglo doci do sklapanja poslovnog odnosa u slucaju da ste zainteresovani,

  Srdačan pozdrav,

  Filip Lukić
  menadžer prodaje
  066 05 15 45
  Salon pehara “Pets International”
  Karađorđeva 27, Beograd