VAK 1926 obeležio 14 godina rada


Vršački atletski klub 1926 obeležio je 14 godina od kada je reaktiviran rad kluba, davne 2003. godine.

Na akademiji koja je organizovana u prisustvu brojnih članova i prijatelja kluba, sumirani su rezultati u proteklom periodu i svečano obeležena rezultatski najuspešnija godina od kada je klub ponovo osnovan, novembra 2003. godine.

Godišnjica kluba bila je dobra prilika da se još jednom podseti na velike uspehe članova koji su ostvareni početkom godine.

Predsednik kluba Nenad Habibović istakao je, pored izvanrednih rezultata, da je veoma značajna i činjenica da klub nema nikakvih zaostalih dugovanja i da je sve obaveze uredno izmirio. Na velikoj podršci da sve ovo bude ostvareno, zahvalio se Gradu  Vršac i  članu opštinskog veća zaduženom za sport Dejanu Santraču.

Grad Vršac će se  i dalje truditi oko pomoći u radu kluba, rekao je član Gradskog veća Dejan Santrač,  i obećao je da će dugogodišnji problem oko svlačionica kluba u najkrećem roku biti rešen, na zadovoljstvo svih.

Dugoročan plan je da se, uz pomoć Atletskog Saveza Srbije, gradski stadion opremi infrastruktorom i rekvizitima za skakačke i bacačke discipline što bi bilo od velikog značaja za razvoj atletike u Vršcu.

Vršački atletski klub VAK 1926, oformljen 14. novembra daleke 1926. godine, za šta postoji pisani dokument koji se čuva u Vršačkoj biblioteci.

Početkom drugog svetskog rata klub prestaje sa radom, pa u narednom periodu takmiči se pod imenom AK Jedinstvo.

Grupa entuzijasta, među kojima su najistaknutiji atletski trener Dušan Heđeši, Mihalj Kardoš, dr Radomir Popović i prvi predsednik kluba Đura Mrđa, ponovo pokreće klub 2003. godine i u naziv mu dodaje godinu originalnog osnivanja - 1926.

Danas je Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) uspešan organizator Vršačkog belog krosa, Grožđebalskih trka (održani su 6 puta do sada) koji okupljaju kako mlade iz Vršca i okoline, tako i takmičare klubova iz cele Srbije.

Klub je posebno ponosan i na Trku uz stepenice, održanu pet puta, koja je ove godine okupila vrhunske takmičare iz Srbije i imala trocifren broj učesnika.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *