Vrščanima medalje na državnom prvenstvu


Vrščanima medalje na državnom prvenstvu

Vrščanima medalje na državnom prvenstvu

Aleksej Fedor Pavkov i Darko Ilić, članovi Vršačkog atletskog kluba 1926 osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na Državnom prvenstvo za mlađe pionire u dvorani koje je održano juče u Novom Sadu.

Aleksej Fedor Pavkov (2002) bio je drugi u trci na 60 m prepone (rezultat 10.10 sek), dok je Darko Ilić (2002) bio treći u trci na 60 m (rezultat 8.80 sek)

Na takmičenju je učestvovao i treći član Vršačkog atletskog kluba 1926, Marko Bućinac (2002) koji je osvojio solidno 10. mesto u trci na 60 m sa rezultatom 9.46 sek.

- Presrećan sam što sam ovako dobro započeo novu takmičarsku sezonu. Očekujem da tokom godine nastavim sa dobrim rezultatima i da budem još brži. Opština Vršac je puno uložila u razvoj atletike, imamo tartan stazu, startne blokove, prepone, tako da sada imamo sve uslove da nastavimo sa osvajanjem još sjajnijih medalja,kaže Aleksej Fedor Pavkov, član Vršačkog atletskog kluba 1926.

- Do ove sezone smo moji drugari i ja na takmičenjima uvek bili najmlađi, sada smo izlazno godište za mlađe pionire i imamo velike šanse da osvojimo neku od medalja. U sprinterskim diciplinama je uvek najveća konkurencija, bilo je malo naporno, ali sam uspeo da ostvarim svoju želju, a to je osvajenje jedne od medalja na Državnom prvenstvu Srbije, ističe Darko Ilić osvajač bronzane medalje na 60 m.

Kuriozitet je da Aleksej Fedor Pavkov i Darko Ilić nisu samo klupski drugari nego idu i u isti razred OŠ Jovan Sterija Popović.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *