Vrščanin Aleksej Fedor Pavkov vicešampion Srbije


Vrščanin Aleksej Fedor Pavkov vicešampion Srbije

Član Vršačkog atletskog kluba 1925 Aleksej Fedor Pavkov, na Prvenstvu Srbije, postao je vicešampion države  u kategoriji mlađih pionira.

Pavkov je u veoma uzbudljivoj trci na 300 metara ovojio drugo mesto i srebrnu medalju. Pomenutu deonicu istrčao je za 42,32 sekunde, dok je prvoplasirani ostvario vreme od 42,15 sekundi.

U istoj trci VAK 1926 predstavljao je i Darko Ilić, koji je u ukupnom plasmanu zauzeo šesto mesto. Ilić je tokom trke doživeo povredu, pa nije bio u mogućnosti da zabeleži bolji rezultat.

- Izuzetno sam zadovoljan osvojenom medaljom. Sjajan način da se završi ovogodišnja sezona. Nažalost, jaka kiša i veoma loši uslovi nisu dozvolili da se zabeleže i bolja vremena, rekao je član VAK 1926 Aleksej Fedor Pavkov.

Ovo je druga medalja za Pavkova na Prvenstvu Srbije. Na dvoranskom takmičenju takođe je osvojio srebrnu medalju u trci na 60 metara sa preponama.

Ovim takmičenjem završena je sezona za atletičare u kategoriji mlađih pionira. Preostalo je još jedno takmičenje u kategoriji starijih pionira na finalu Kupa Srbije, gde će VAK 1926 predstavljati Ana-Marija Vit. Ona će nastupiti u trci na 100 metara, među 12 najbržih pionirki u Srbiji.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *